TatLı FoRum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

'Ekonomi büyürken, LPG ve benzin satışı düşüyor'

'Ekonomi büyürken, LPG ve benzin satışı düşüyor' Empty 'Ekonomi büyürken, LPG ve benzin satışı düşüyor'

Mesaj  RuHcöpLüü C.tesi Tem. 05, 2008 1:38 pm

'Ekonomi büyürken, LPG ve benzin satışı düşüyor'

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Türker, 2008'in birinci çeyreğinde çıkan sürpriz büyüme rakamına rağmen benzin ve LPG satışlarının azaldığını söyledi.

İstanbul'da düzenlenen 'Enerji Günleri Konferansı'nda konuşan Türker, "Toplam motorin yüzde 3,4 yükselmiş, ancak düşük kükürtlüyle diğerini ayırdığınız zaman düşük kükürtlü dışında yüzde 3,7'lik bir daralma var. Benzinlerde yüzde 10,8 daralma var. Otogaz yüzde 5 civarında daralmış. Ekonomi, beklentilerin üstünde bir büyüme gösterdi. Ama bizim sektörümüzde birtakım sıkıntıların olduğu, birinci çeyrekte çok güzel ortaya çıktı." dedi. Melih Türker, ulusal stok konusunda gümrüklerle ilgili olarak da ocak ayında sektörün tüm oyuncularının 2006 yılı ulusal stok yükümlülüklerine ilişkin EPDK'dan bir yazı aldığını, karşı cevaplarını yazdıklarını ve 2 hafta önce çeşitli şirketlere bu konuyla ilgili soruşturma açılacağına dair yazı gönderildiğini belirtti. Türker, "Bunun neden olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Burada da enerjimizi biraz boşuna harcadığımızı düşünüyorum. Ama elbette ki çok detaylı olarak çalışmalarımızı yapıyoruz, sizlerle de paylaşacağız." diye konuştu. Akaryakıt Dağıtıcıları Derneği Başkanı Fikret Öztürk ise akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede başta ulusal marker olmak üzere bir dizi önlem alındığını ve ilerlemeler kaydedildiğini vurgularken, ulusal stoku takip etmek ve kaçakçılığı önlemek açısından akaryakıt şirketlerinin elektronik ortamda denetlenmesi sisteminin kurulması gerektiğini kaydetti
RuHcöpLüü
RuHcöpLüü

- Similar topics